Ympäristön ehdoilla

Ilmaston lämpeneminen ihmisten toimien takia on kiistaton tosiasia. Seuraukset näkyvät myös meillä Suomessa. Sademäärät kasvavat ja sen myötä myös tulvat lisääntyvät. Trombit, rankkasateet ja rajuilmat kiusaavat entistä useammin. Maanviljely vaikeutuu ja viljasadot pienenevät. Lisäksi kuivuus ja kuumuus lisäävät metsäpaloja aiheuttaen savuhaittoja sekä taloudellista vahinkoa. Järvet rehevöityvät ja leväkukinnat yleistyvät tehden uimisen mahdottomaksi. Valkoisen joulun sijasta meillä on yhä enemmän sateisia jouluja ja talviurheilu jää haaveeksi Etelä-Suomessa.

Vuosi 2010 oli historian kuumin maapallollamme. Hiilidioksidin määrä kääntyi voimakkaaseen kasvuun 1800-luvun puolivälissä, kun ihminen aloitti teollisen tuotannon. Kasvihuonekaasut ovat merkittävä uhka maapallolle ja niistä erityisesti hiilidioksidi. Ihmiset tuottavat nyt enemmän hiilidioksidia kuin mitä luonto pystyy kuluttamaan.

Maapallomme ilmakehä on ohut - niin ohut että ihmisen toimilla on vaikutusta. Jos kiipeät pienen mäen päälle ja katsot horisonttiin näet 15 km:n päähän. Ilmakehän tärkein osa ulottuu vain saman verran ylöspäin. Noin 75 % ilmakehän massasta on alle 15 km korkeudella.

On yhä enemmän ihmisiä jotka haluavat yhä enemmän autoja, taloja, elektroniikkaa, öljyä, sähköä - kaikkea.

On aika ryhtyä toimimaan ympäristön ehdoilla!

Jyväskylän Energia toimii omalta osaltaan ympäristön hyväksi:

  • hyödyntämällä biokaasua
  • lisäämällä puupolttoaineen määrää energiantuotannossaan
  • tehostamalla energiantuotannon hyötysuhdetta Keljonlahden voimalaitoksen myötä
  • käyttämällä paikallista polttoainetta biomassaa
  • hyödyntämällä lämmön talteenottoa
  • neuvomalla ja opastamalla järkevään energian ja veden käyttöön
Vinkkejä ympäristöstä huolehtimiseen löydät täältä! >